~ A valódi angyaloknak négy mancsuk van. ~

Logan, a kutyasuli sztárja

2016. október 25. 23:47 - Radioactive Devil

Volt valamikor egy hűvös februári nap, mikor még szinte teljesen új volt nekem az Árvácska világa. Ezen a didergős reggelen merészkedtem először a hátsó kennelsorra. Amint megláttak, mindenki egyszerre kezdett el csaholni, ugatni, futkosni, pörögni-forogni a kennelben, de volt egy, aki mindenkit túlharsogott, aki fel-felugrált az ajtó előtt. Mikor közelebb értem, egy zsemleszínű, hatalmas fülekkel rendelkező fiatal kan nézett rám néhány pillanatig, mielőtt folytatta volna a  fesztiválozást. Azt hittem (reméltem?), hogy kicsit visszavesz a vehemenciából, amint rákerül a póráz, ennek ellenére a kennel nyitásakor szinte kirobbant, hisz csak erre várt. Ha nem lett volna rajta a póráz, nem is tudom, hol állt volna meg, vagy megállt volna egyáltalán. Hatalmas kíváncsiság társult már akkor ehhez a fiatal, energikus kis testhez. Na és az a vigyor a hatalmas, állandóan lógó nyelvével..fenomenális. 
13254395_1656756091240056_9041655239112257286_n.jpg

Kérdés: Lehet erre a pofára haragudni? Még szép. Épp ez az idétlensége az, ami a leginkább bosszantó volt eleinte. Ha olyan kutya jött szembe a séta közben, akit nem ismertünk vagy nem volt kompatibilis más kutyákkal, Logannel lehetetlen volt őt kikerülni, két lábra állva ugrált, köszöntötte volna a másikat, akár akarja, akár nem. Ha megpróbáltam leültetni, lefeküdt és hanyatt vágta magát, forgolódott, dobálta karcsú kis testét, míg rá nem kiabáltam, hogy márpedig elég volt, sétálunk. 

img_20151213_112118.jpg

Végül sok-sok hónap sétálás (kocogás és futás) után eljött a nap, mikor a séta végén hajlandó volt leülni egy kép erejéig. Persze ekkor sem hiányozhatott a fejéről a hatalmas vigyor, mint aki tisztában van vele, mekkora küzdelmet és fejfájást okozott nekem előtte.

img_20151213_112156.jpg

Végül a sorsfordító esemény a Népszigeti Kutyaiskola megjelenése volt, akiknek azóta is néma hálával adózom minden egyes sétánkon. Mint kiderült, a fiúka jutalomfalattal remekül motiválható, mi több, imád tanulni, fejlődni, egyszerűen brillírozott. A tanfolyam végeztével rá sem ismertem, mikor ismét sétára indultunk, és amint megálltam, leült a lábam mellé szép fegyelmezetten, nem ugrált, nem hempergett. Amikor kiadtam neki az "Ül!" parancsot, még végig sem mondtam, a feneke már a földön volt, szemeivel kereste az enyémet, és a "Fekszik!" vezényszóra is azonnal reagált. A pórázon az első néhány perc futás után, felgyülemlett energiái levezetésével kellemes társ lett a sétákon, Kutyákkal még mindig vehemensen próbál ismerkedni, de ez betudható fiatal korának és hatalmas mozgásigényének, amit sajnos nem mindig lehet kielégíteni a menhely keretein belül. 

Logan összességében egy középtermetű, fiatal, jóképű, kedves jószág, aki határozott, sportos gazdát igényel, aki nem rest naponta többször futni, labdázni vele, esetleg megtanítani bicikli mellett szépen futni vagy valamelyik kutyaiskolába (az alaptanfolyamon felül) egy kutyás sportot (agility, flyball, frisbee) kiválasztani és űzni vele. Természetesen, mint minden kutyának, neki is a kertes ház lenne a legoptimálisabb Álomotthon, ahol a kertben egész nap futkározhat és ugrálhat kedvére a gazdival vagy nélküle, esetleg nagyobb gyerekkel, akit már nem bír egykönnyen felborítani a nagy játék közben, majd a házban kipihenheti a nap fáradalmait, de megfelelő mozgás mellett lakásban is tartható. Szőre nem igényel különösebb gondoskodást, ennek ellenére puha és nem hullik túlzottan. Más kutyákkal jól kijön (már amelyik elviseli a bespeedezett Duracell nyúlhoz hasonló viselkedését), de eleinte mindenképp felügyelet szükséges, nehogy heves természetével olyasmit váltson ki más kutyákból, ami egyébként nem lenne jellemző rájuk. Macskákkal nem kompatibilis, kivéve, ha kergetni kell őket.  Logan ivartalanítva keresi új, végleges gazdáját, aki vállalja, hogy kielégíti a mozgás és a tanulás iránt érzett szenvedélyeit. Ha szeretnéd megismerni, vagy csak többet megtudni róla, érdeklődj a 06 20 571 6502-es telefonszámon, vagy gyere el bármelyik nap reggel 9-12 között Szentendrére, a Szentlászlói út végére az Árvácskába, és sétálj velünk egy jót! :)  Előfordulhat, hogy nem veszik fel azonnal a telefont, mert a menhelyen sok a kutya, sok a tennivaló és erre kevés az ember, akik saját magánéletükön felül dolgoznak a kutyák jóllétéért, ezért kérlek, légy türelemmel. Addig is, nézegess még néhány képet erről a csodafiúról az alábbi képre kattintva, amelyből galéria nyílik. :

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://radioactivedevil.blog.hu/api/trackback/id/tr9811838615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása