~ A valódi angyaloknak négy mancsuk van. ~

Ahogy én látom őket: Bundás és Ancsa

2016. október 24. 21:47 - Radioactive Devil

Ma, kezdetnek két kutyáról mesélek Nektek. Két leányzóról, akik pillanatok alatt elcsábították a szívem. Bundás már a legelső közös sétánkon magával ragadott a hatalmas, mogyoróbarna, kifejező szemeivel, a gyönyörű, selymes, puha bundájával, mely leginkább egy golden retriever szőrére hasonlít. Közepes termete ellenére egyáltalán nem nagy a mozgásigénye. Szeret láb mellett kocogni, de csak kis távokat, ilyenkor nem húz, nem megy más irányba, és jelzi, mikor elég. Pórázon szépen sétál, hívó szóra figyel, ha épp nincs a közelben másik kutya, de ez természetesen orvosolható kutyaiskolával, illetve sok törődéssel. Kan kutyákkal jól kijön, szukákkal szoktatható. Macskákkal nem kompatibilis. Egyszerűen tökéletes lenne egy olyan családba, ahol labdázhat, játszhat a kertben esetleg a gyerekekkel, de megfelelő mozgás mellett lakásban is kitűnően végig aludná a napot, míg a gazdi hazaér a munkából és ő köszöntheti a hatalmas nyelves puszijaival. Rendkívül bújós, kedves, szeretetéhes lány, aki a kerti mókák vagy kisebb-nagyobb kirándulások után szívesebben pihenne a gazdi lába mellett a meleg lakásban, mint az udvaron. A szőre ápolást igényel, illetve minimálisan hullik is, így ezt mindenképp vedd figyelembe, ha akár egyedül, akár családoddal, barátoddal / barátnőddel örökbe szeretnéd fogadni. Már elég komoly korban van ahhoz, hogy ne rágjon, romboljon, de előfordulhat, hogy szobatisztaság kérdésében van még mit tanulnia, ezért türelem is szükséges hozzá. Viszont, ha egyszer elnyered a bizalmát (nem olyan nehéz, hisz Ő is vágyik egy rendes gazdira, aki nem hagyja magára és nem mond le róla) egy csodálatosan kedves, nyugodt és hűséges társra lelhetsz benne. Ha még nem csábultál volna el, megmutatom ezeket a gyönyörű, meleg szemeket, melyekkel bele tudja szuggerálni magát bárki szívébe:

img_20161024_102419.jpg

   A másik leányzó, akivel ma találkoztam először, Ancsa. Kis testű, rövid, puha szőrű hölgyemény, szintén nyugodt jellemmel megáldva. A sétánk elején jobban érdekelték a környező területen szállingózó illatok, a társa ugrabugrálása, a vele való játék, a madarak röpte, a menhelyi cicák kóborlása, a szomszéd néni kiabálása, a szöcskék ugrálása..szóval, minden, ami nem a póráz felém eső végén volt. Gondoltam, ez nem lesz egy nagy barátság, hisz nem is érdeklem, így kissé csalódottan sétáltam vele tovább. Kocogtunk picit, játszottak Rolenddel, a kenneltársával, majd kis időre magunkra maradtunk. Ekkor vettem észre, hogy egyre jobban lassít, majd megáll. Azt hittem, ennyi volt, Rolend nélkül tapodtat sem mozdulhatunk, így leguggoltam mellé egy kis pihenésre, csendesen néztük a tájat. Elbambultam, elmerültem a gondolataimban és arra eszméltem, hogy egy puha kis buksi nyomódik a vádlimnak: Ancsa nekitámasztotta a fejét. Felé fordultam, mire barnás apró mancsait az ölembe téve jelezte, hogy mire van szüksége. Lejjebb engedtem hát a lábamat, Ő pedig egyből bekucorodott az ölembe. Nem csináltam semmit, vártam, mit reagál, vajon megmutatja e, mit szeretne. Kis fejét megrázta, csak úgy csattogtak a házimanóéhoz hasonló fülecskéi, és egyre jobban hozzám bújt, be a kezem alá, az oldalamhoz. Simogattam egy darabig némán, míg el nem jött az idő, hogy visszamenjünk a kennelbe. Le akartam tenni, de egyre feljebb mászott rajtam, mint egy nyűgös gyerek, aki már elfáradt és nem akar hazasétálni. Így tettük meg az út nagy részét:

img_20161024_104532.jpg

Kicsivel a menhely bejárata előtt lekéredzkedett, és ismét köszöntötte Rolendet, majd közösen nekiláttak újból végigszimatolni a fűszálakat, gazcsomókat, kocsikerekeket, pocsolyákat és mindent, ami az orruk elé került. 

Ancsa ideális társ idős ember(ek) mellé, egyedülálló vagy nyugodt, kiegyensúlyozott kapcsolatban élő pár számára, esetleg nagyobb gyerekes családba. A kisebb gyerekek hirtelen hangoskodásaitól, mozdulataitól megijedne, nem lehetne teljesen önmaga. Bújós, kedves, nyugodt szuka, más szukákkal is jól kijön, kan kutyákkal és macskákkal való viszonya egyelőre (számomra) ismeretlen. Pórázon szépen sétál, néha, ha erős szagot érez, húz, de fegyelmezhető. Tipikus "panelkutya", bundája nem igényel különösebb ápolást, de alacsony termete, rövid szőre és hatalmas szíve miatt még kertes házba is bent alvással lenne a legideálisabb számára. 

Mindkét leányzó ivartalanítva vagy ivartalanítási kötelezettséggel keres felelős, gondos gazdit, aki mostantól kitart mellette élete végéig, szereti és akit szerethet a kutyák sajátos, feltétlen odaadásával. 

Ha valamelyikük felkeltette a figyelmed vagy máris elrabolta a szíved, gyere el bármelyik nap 9-12 óra között a Szentendrei Árvácskába (Szentendre, Szentlászlói út vége), vagy érdeklődj (akár további információkért is) a 06 20 571 6502-es telefonszámon vagy az 

arvacska.szendre@freemail.hu e-mail címen. Előfordulhat, hogy nem kapsz azonnal választ, de légy türelmes, hisz a menhelyen dolgozók is csak emberek, akik a saját életük mellett a menhely kutyáival is foglalkoznak, így megeshet, hogy nincs senki telefonközelben, vagy a gép előtt. 

És végezetül, még néhány kép Róluk, mert nem tudok betelni velük :) :

img_20161024_102305.jpg

Bundást nem nagyon érdekli a kéretlen kísérőnk ügyetlen udvarlása :)

Ancsa pedig tökéletes kényelemben várja, hogy visszavigyem Rolendhez.

img_20161024_104514.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://radioactivedevil.blog.hu/api/trackback/id/tr7611828527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása